Iced Coffee Latte

Αγαπάμε τον ζεστό καφέ , την επίδραση που έχει πάνω μας και τον τρόπο που η καφεΐνη γαργαλά τις φλέβες μας. Το καλοκαίρι, ωστόσο, χρειαζόμαστε κάτι που να είναι ταυτόχρονα και δροσιστικό και με καφεΐνη. Επομένως σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας την συνταγή μας για καλοκαιρινό latte με παγωμένο καφέ.

Processed with VSCO with  preset

H συνταγή είναι πολύ απλή. Ουσιαστικά, πρόκειται για παγάκια καφέ που λιώνουν σε κρύο γάλα. Μπορούν να διατηρηθούν πολύ καιρό στην κατάψυξη και να τα έχουμε έτοιμα όποτε θέλουμε καφέ για εμάς ή τους φίλους μας.

Processed with VSCO with  preset

Φτιάχνουμε ένα μεγάλο φλιτζάνι καφέ, εμείς χρησιμοποιήσαμε την ποσότητα για δυο  δυνατούς espresso στην οποία προσθέσαμε ζεστό νερό και μια κουταλιά μέλι. Έπειτα, βάλαμε σε μεγάλες θήκες και γεμίσαμε δέκα παγάκια, δηλαδή δυο latte.  Για περισσότερα παγάκια διαμορφώνουμε την ποσότητα του καφέ ανάλογα.

Processed with VSCO with  preset

Η συνταγή είναι ευέλικτη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γαλλικό καφέ ή στιγμιαίο. Προσέχουμε πάντα να έχουμε βάλει όση ζάχαρη θέλουμε στον ζεστό καφέ ( εμείς προτιμούμε μέλι),  γιατί στα κρύα ροφήματα δεν διαλύεται.

Processed with VSCO with  preset

Όταν τα παγάκια είναι έτοιμα προσθέτουμε σε ένα ποτήρι τα μισά και ρίχνουμε το γάλα της αρέσκειας μας. Προτείνουμε κανονικό γάλα για του κλασσικούς τύπους ή γάλα αμύγδαλου και σόγιας για όσους δεν προτιμούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι εξίσου νόστιμο με όποιον τρόπο και αν το σερβίρουμε. Αφήνουμε λίγο τον πάγο να λιώσει και είναι έτοιμο!

Καλή επιτυχία!

Processed with VSCO with  preset